Uw offerte
Nieuws

KUBO | het perfecte alternatief voor de Gitterbox

De nieuwe KUBO is een uitzonderlijk robuuste, duurzame en efficiënte kunststof box, die speciaal onworpen is voor zware lasten. Mede dankzij de bijzondere producteigenschappen is het een perfect alternatief voor de conventionele metalen 'Gitterbox' of gaascontainer. Ontdek meer over de innovatieve KUBO en de voordelen in vergelijking met een Gitterbox.

De nieuwe KUBO is een uitzonderlijk robuuste, duurzame en efficiënte kunststof box, die speciaal onworpen is voor zware lasten. Mede dankzij de bijzondere producteigenschappen is het een perfect alternatief voor de conventionele metalen ‘Gitterbox’ of gaascontainer. Ontdek meer over de innovatieve KUBO en de voordelen in vergelijking met een Gitterbox.

Maximale stabiliteit voor veeleisende industrieën

De nieuwe KUBO is vervaardigd uit hoogwaardig en slagvast polyethyleen (HDPE) en voldoet aan de hoge eisen op het gebied van stabiliteit en efficiëntie. Vijf stalen profielen in de bodem en vier verwisselbare hoekstijlen zorgen voor maximale robuustheid en een lange levensduur, ook bij intensief gebruik. De box is speciaal ontworpen voor het transporteren en opslaan van zware onderdelen en goederen uit bijvoorbeeld de autobranche en de technische branche. Hoewel de box extreem stabiel is, weegt de KUBO slechts 51 kg.

De KUBO’s kunnen probleemloos met een heftruck verplaatst worden. Dankzij de verstevigingsribben aan de zijdes wordt bescherming geboden tegen de vorken van een heftruck. Deze bescherming vermindert de kans op schade. Met een statisch draagvermogen van 3000 kg en een laadcapaciteit van maximaal 1000 kg is het mogeljk om drie volle boxen op elkaar te stapelen. Bovendien functioneren de praktische boxen storingsvrij op alle gangbare transport- en geautomatiseerde systemen.

KUBO en Gitterbox – overeenkomsten en verschillen

De KUBO heeft met de afmetingen 1240 x 835 x 970 mm hetzelfde formaat als de Gitterbox, waardoor ze compatibel zijn en op elkaar gestapeld kunnen worden. De KUBO kan probleemloos geïntegreerd worden in een bestaand systeem en samen met Gitterboxen gebruikt worden. De overstap naar kunststofboxen is daardoor ook stuk voor stuk mogelijk en kan bijvoorbeeld bij slijtage van de Gitterboxen eenvoudig ingevoerd worden. Zowel de Gitterboxen, als de KUBO’s hebben een klep aan de voorzijde. Het in- en uitladen gaat hierdoor makkelijker, zelfs in gestapelde toestand.

Een voordeel van de KUBO zijn de vlakke, gladde binnenwanden die niet alleen optimale bescherming bieden van de lading, maar ook gemakkelijk schoon te maken zijn. Met een temperatuurbestendigheid van -30°C tot +40°C (tot +90°C voor een korte tijd) en bestendigheid tegen de meeste chemicaliën en reinigingsmiddelen kan de box hygiënisch gereinigd worden. De KUBO roest niet en kan daardoor voor een langere tijd probleemloos gebruikt worden. Ook is de kunststof box aanzienlijk lichter dan een Gitterbox. Deze gewichtsbesparing resulteert ook in lagere transportkosten.

Voordelen van de KUBO op een rij

  • Zeer stabiel en hoge belastbaarheid
  • Optimale bescherming en eenvoudige reiniging dankzij de gesloten, gladde wanden
  • Roest niet
  • Compatibel met bestaande transport- en geautomatiseerde systemen
  • Aanzienlijk minder slijtage
  • Stabiel stapelbaar, ook met Gitterboxen
  • Documenthouder en bedrukkingsveld
  • Praktische klep voor in- en uitladen
  • Grote inhoud van 610 liter
  • Verschillende uitvoeringen verkrijgbaar

 

Perfect afgestemd op uw toepassing

De KUBO is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zodat het perfect af te stemmen is op uw toepassing. De box is met en zonder voorklep beschikbaar. Daarnaast is het ook mogelijk om een RFID-transponder toe te voegen aan de box voor een optimale opvolging. Een andere praktische toepassingsmogelijkheid is het toevoegen van afvoergaten, voor het vereenvoudigen van het schoonmaakproces. Heeft u vragen over de verschillende uitvoeringen of wilt u meer informatie over de nieuwe KUBO? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31 (0)314 66 44 00 of per e-mail naar info@transoplast.nl. Onze productspecialisten helpen u graag verder.